Connect with us

MOBILZONE

Військовозобов’язані, які вказали фейкові дані у “Резерв+” будуть покарані

Опубліковано

Військовозобов'язані, які вказали фейкові дані у "Резерв+" будуть покарані

Чоловіки, які оновили дані в “Резерв+”, але при цьому вказали фейкові адреса та номера телефонів, будуть покарані максимальними штрафами, а також їм можуть заблокувати банківські рахунки.

Про це заявили в Міністерстві оборони.

Якщо працівник ТЦК не може зв’язатися з військовозобов’язаним через мобільний телефон, який вказав чоловік в “Резерв+”, то належним підтвердженням оповіщення відповідно до постанови Кабміну є поштове повідомлення. Тобто, наступним кроком представник ТЦК надсилає “повістку” рекомендованим листом на вказану адресу в “Резерв+” і вона вважається врученою, навіть якщо чоловік не отримував її фізично. Це зроблено для того, щоб ніхто не змін уникнути санкції, які передбачені новим законом.

Слід зауважити, що відповідно до закону №3696-IX про заочні штрафи, який набув сили 19 травня, тепер не потрібна фізична присутність чоловіка, щоб накласти на нього адміністративний штраф. Представник ТЦК зможе це зробити самостійно, але при цьому у ТЦК обов’язково мають бути підтвердні документи про отримання виклику.

Таким чином, ті чоловіки, які будуть ігнорувати виклик ТЦК будуть покарані штрафом на суму 17 -25 тисяч гривень, подані в розшук, а також через суд позбавлені права керувати транспортним засобом. Тому в Міністерстві оборони застерегли чоловіків і попросили вказувати вірні дані в “Резерв+” або самим приходити в ТЦК та ставати на військовий облік.

Також читайте:

Хто може відстежити особисті дані українців в реєстрі “Оберіг”

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Стало відомо, скільки чоловіків заброньовано в Україні від мобілізації

Опубліковано

Стало відомо, скільки чоловіків заброньовано в Україні від мобілізації

На сьогодні в Україні офіційно працевлаштовано понад 2,620 мільйона чоловіків мобілізаційного віку. Офіційно заброньовано майже 600 тисяч чоловіків.

Про це розповів голова Комітету з питань економічного розвитку ВРУ Дмитро Наталуха в інтерв’ю «Громадському радіо».

«Останні дані щодо бронювання показують, що у нас заброньованих працівників становить 565 тисяч чоловіків. Ця цифра дуже динамічна і показник може дуже різко стрибати», — зазначив Дмитро Наталуха.

Нардеп заявив, що за останніми даними податкової служби офіційно працевлаштованих чоловіків мобілізаційного віку в Україні становить 2,620 млн.

«Ми зацікавлені в тому, щоб побачити цифру від тих, хто безпосередньо має право на це бронювання. Мова йде про критичні підприємства, які мають квоту у 50% на бронювання, але це не означає, що всі її заповнюють повністю. Хтось — на 3%, а хтось на всі 50%», – сказав Наталуха.

Нагадуємо, що у Верховній Раді зараз знаходяться три законопроєкти щодо економічного бронювання.

Законопроектом №11331 передбачається бронювання працівників за умови сплати підвищеного військового збору у 20,4 тис. грн на місяць. За словами Наталухи, даний вид бронювання допоможе підприємствам зберегти ключових працівників незалежно від їх зарплати.

Також Наталуха зареєстрував два альтернативних законопроєкти – №11331-1 і №11331-2, які передбачають: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 36,3 тис. грн, а також змішану модель — 36,3 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20,4 тис. грн військового збору для ФОПів.

Поки ні жодний законопроект не прийнятий, але багато нардепів активно просувають дану концепцію, адже це допоможе акумулювати додаткові кошти для ЗСУ.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Apple не «різатиме» потужність заліза новийх iPhone

Опубліковано

Apple не «різатиме» потужність заліза новийх iPhone

Портал MacRumors з посиланням на інсайдерські дані опублікував цікавий звіт про технічні характеристики майбутніх новинок Apple. Він складається з двох частин: перша присвячена залозу, яка буде встановлена ​​в різні версії iPhone 16, а друга – кількості пристроїв у серії.

Якщо вірити джерелу, всі модифікації iPhone 16 оснащуватиметься процесором Apple A18. Інакше кажучи, навіть базова модель отримає сучасний чіп, а чи не минулорічний. При цьому є ймовірність, що Pro-версії будуть більш потужною SoC A18 Pro. Крім того, процесори різних модифікацій iPhone 16 можуть розділяти кількість графічних ядер.

Можливо, в новому поколінні смартфонів компанія планує зробити ставку на пакет ШІ-функцій Apple Intelligence, для роботи якого потрібне свіже залізо. Ще однією новиною став інсайдерський звіт про згадку неназваної п’ятої моделі iPhone на серверах компанії. Імовірно, мова про новий iPhone SE, реліз якого може відбутися не у вересні, а на початку 2025 року.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Анонсовано Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum: миючий пилосос із самоочищенням

Опубліковано

Анонсовано Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum: миючий пилосос із самоочищенням

На міжнародному сайті Xiaomi з’явилася ще одна новинка: бездротовий пилосос Truclean W20 Wet Dry Vacuum. Ключовими особливостями пристрою стали хороша автономність, функція вологого прибирання, а також здатність самостійно мити та сушити робочу насадку.

Пилосос отримав щітку, що чистить, з максимальною швидкістю обертання 500 об/хв і особливою конструкцією, яка запобігає намотування волосся. Усередині корпусу також встановлені два резервуари для води: на 780 мл для чистої та на 550 мл для брудної. Автоматичне очищення та сушіння щітки відбуваються на док-станції під час зберігання та заряджання приладу.

Анонсовано Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum: миючий пилосос із самоочищенням
Залежно від виду забруднення, користувач може вибрати потрібний режим збирання та потужність всмоктування. За автономність пилососа відповідає АКБ ємністю 2500 мАг, заряду якого, як запевняє виробник, вистачає на 30 хвилин роботи пристрою (швидше за все, мова про економічний режим).

Ціна та дата початку продажів Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum поки не оголошені.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.