Connect with us

MOBILZONE

Мобілізація в Україні посилилася: яке майно будуть забирати в ухилянтів

Опубліковано

Мобілізація в Україні посилилася: яке майно будуть забирати в ухилянтів

Після набуття нового закону про мобілізацію та збільшення штрафів за ухилення від військового облік, багато чоловіків інтересує – “які будуть наслідки. якщо не сплатити штраф та яке майно можуть конфіскувати“. В цьом матеріалі ми відповімо на дане питання.

Перше слід зазначити, що арешт може накладатись на все майно боржника або на окремі речі залежно від розміру суми стягнення за виконавчим документом з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів та основної винагороди приватного виконавця. Тобто, не тільки штраф повинен оплатити чоловік, а й роботу самого виконавця.

Вилучені речі будуть продаватися на державному онлайн-аукціоні “СETAM”. З суми отриманої від реалізації, вирахують суму штрафу, суміжні затрати, а решту віддадуть власнику.

Даний аукціон працює з 2014 року і там продається безліч речей, які належали боржникам. На аукціоні можна побачити побутову техніку, одяг, посуд, швабру та навіть упаковку сухих дріжджів. Найменший лот на аукціоні на сьогодні оцінюється в 1 гривню.

Підсумовуючи вище сказане, виконавча служба може конфіскувати фактично все майно чоловіка. Але слід нагадати, що Кабміном була видана постанова в якій було сказано, яке майно чоловіка не можна конфіскувати. Більш детально про це ми розповідали в цій статті – “Став відомий перелік речей, які заборонено забирати в ухилянта”

Нагадуємо, що за порушення мобілізаційного законодавства, чоловіки які не стануть на військовий облік отримають штраф у 17 – 25 тисяч гривень. Такий штраф представник ТЦК може виписати до 4 раз на рік. Адже в новому мобілізаційному законі сказано, що після кожного продовження воєнного часу президентом, оновлюється вимога встати на військовий облік. А так як президент продовжує воєнний час кожні 3 місяці, то за кожний цей період чоловік який порушив мобілізаційне законодавство отримає штраф.

 

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Офіційно представлено дитячий смарт-годинник Xiaomi Mitu Kids Watch 7A з ШІ-функціями

Опубліковано

Офіційно представлено дитячий смарт-годинник Xiaomi Mitu Kids Watch 7A з ШІ-функціями

Черговою новинкою Xiaomi став дитячий розумний годинник Mitu Kids Watch 7A. Гаджет отримав ряд корисних функцій батьківського контролю, включаючи точне визначення місця розташування, а також камеру для відеодзвінків у високій якості.

Mitu Kids Watch 7A обладнані 1,4-дюймовим РК-екраном і акумулятором ємністю 950 мАг, який, як запевняє виробник, у поєднанні з ІІ-алгоритмами оптимізації енергоспоживання забезпечує гарну автономність пристрою. Крім того, годинник обзавівся 2-мегапіксельною з ширококутним об’єктивом і LTE-модемом.

9-ступінчаста система позиціонування з урахуванням штучного інтелекту забезпечує точне визначення розташування навіть у приміщенні. Реалізовано функцію сповіщення батьків, якщо дитина входить або виходить із заданих зон або змінює маршрут пересування. Історія про місцезнаходження зберігається протягом 90 днів.

Годинники мають і допоміжні функції: наприклад, різні тренування з заохоченнями за ведення активного способу життя, а також підтримка голосового помічника XiaoAI чат і сервісу Alipay для здійснення платежів. Корпус Mitu Kids Watch 7A захищений від води та витримує занурення на глибину до 20 метрів.

Попрацював виробник і над безпекою: всі дані, що передаються, проходять процес багаторазового шифрування, є можливість управління дозволами сторонніх додатків.

Xiaomi Mitu Kids Watch 7A у ​​синьому, зеленому та рожевому кольорах корпусу надійдуть у продаж у Китаї 1 липня за ціною $48.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Якою буде обовʼязкова підготовка для студентів

Опубліковано

Якою буде обовʼязкова підготовка для студентів

З 2025 року для всих студентів вищих навчальних закладів передбачена експериментальна концепція базової військової підготовки (БЗВП), яка передбачає аудиторну і полігонну частину.

Про це під час телемарафону заявив заступник міністра освіти й науки України Михайло Винницький.
В даний час, певні експериментальні напрацювання, ще не затверджені й потребують їх обговорення.

“Переважна кількість наших студентів вступають на бакалаврат в 17 років. Тому базова військова підготовка для неповнолітніх не передбачена. Отже, першокурсники не будуть проходити БЗВП. Можливо, з другого курсу”, – сказав Винницький.

Перші аудиторні частини БЗВП будуть впроваджуватися з січня 2025 року. Це потрібно для того, щоб вивезти хлопців і охочих дівчат на полігонну частину, яка має відбутися на весну 2025 року.

Заступник міністра додав, що більше інформації буде надано пізніше, наразі всі питання узгоджуються між Міністерствами освіти та оборони.

«Можна стверджувати, що основну відповідальність цього процесу несе Міністерство оборони», — прокоментував заступник міністра освіти.

Водночас він зауважив, що впровадження БЗВП змінить концепцію військової кафедри, які працювали на базі закладів вищої освіти.

«Військова підготовка у сфері вищої освіти в Україні буде змінюватися, але більше обговорювати це питання можна буде, коли ми підійдемо до остаточних рішень і постанов наприкінці 2024 року», – підсумував Михайло Винницький.

Також читайте?

Чи продовжать термін оновлення військово облікових даних

Ухилянти ризикують залишитися без зарплати, майна та під кримінальним розшуком

 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Повістки поштою будуть відправляти зовсім скоро

Опубліковано

Повістки поштою будуть відправляти зовсім скоро

Уже з 17 липня працівники ТЦК будуть надсилати військовозобов’язаним чоловікам повістки поштою. Багато українців не розуміють, як буде проходити процес її вручення, але в цьому матеріалі ми дамо розгорнути відповідь на дане питання.

За новим законом всі чоловіки повинні оновити дані до 16 липня, тому уже з 17 липня чоловікам почнуть надсилати повістки поштою на їх місце проживання.

На думку адвокатів тут є два варіанти:

  1. Якщо військовозобов’язаний уточнив свої дані, повістка має бути надіслана на адресу, яка вказана під час уточнення.
  2. Якщо не уточнив – на адресу “прописки”, яке буде вказане в реєстрі “Оберіг”.

Повістка повинна бути надіслана рекомендованим листом (поштою з оголошенням цінності та з описом вкладення) з повідомленням про вручення. Тому її точно ніхто не буде класти в поштові скриньки.

Повістка вважається врученою у випадку :

  • військовозобов’язаний отримав листа “з рук в руки”;
  • військовозобов’язаний відмовився отримувати листа, і працівник пошти зробив відповідну відмітку на листі та повернув листа в ТЦК та СП;
  • за цією адресою не вдалося знайти одержувача, і працівники пошти зробили відповідну позначку на листі та повернули його до ТЦК та СП.

Тобто, якщо військовозобов’язаний не явився по повістці, його можуть покарати навіть тоді, коли фактично він її не отримував.

Тому слід подбати про отримання інформації щодо надходження листів за адресою, яка вказана при уточненні, або адресу прописки, якщо дані не уточнювали.

Також варто зазначити, що в повістці буде вказана дата, коли військовозобов’язаний повинен прибути до ТЦК та СП, а саме день явки має бути не раніше, ніж через 14 днів з дня відправлення повістки.

Також читайте:

 Чи можуть відібрати житло в ухилянта 

Що насправді криється за оновленням даних в ТЦК

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.