Як самостійно обрати, де проходити службу: три способи

Якщо ви бажаєте вступити до лав ЗСУ і самостійно вибрати військову частину, підрозділ і спеціальність для проходження військової служби, то зараз для цього є кілька доступних і законних способів.

Перший спосіб, це самостійно звернутися до ТЦК 

Однак, якщо армії потрібні конкретні бійці, ТЦК все одно може відправити військовозобов’язаного на перекваліфікацію.

А також, вступаючи на військову службу через ТЦК, ви маєте можливість обрати – або бути мобілізованим до оголошення демобілізації, або службу за контрактом.

Звернутися до конкретного підрозділу

Залежно від конкретного підрозділу, умови звернення можуть відрізнятися. Деякі з них мають сторінки в соціальних мережах, де можна знайти контактні телефони та іншу інформацію. Також деякі підрозділи мають рекрутингові центри. Наприклад, у Львові є рекрутингові центри НГУ «Азов», 3-ої окремої штурмової бригади, батальйону «Вовки Да Вінчі» тощо.

Інший варіант – отримати рекомендаційний лист (так зване відношення або письмову згоду) від військової частини, в якій кандидат бажає служити.

Знайти вакансію на платформах з пошуку роботи

Вакансії в певних підрозділах та за конкретними спеціальностями можна знайти на чотирьох платформах пошуку роботи: Lobby X, Robota.ua, Work.ua, Olx Робота. Крім того, відповідні вакансії також опубліковані на Єдиному державному порталі вакансій від Служби зайнятості України.

Платформа працевлаштування пропонує бойові та небойові посади, а також вакансії в Міністерстві оборони для військовослужбовців, які на цей момент проходять службу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.