В Україні хочуть запровадити воєнну цензуру у соцмережах

Деякі українці не усвідомлюють загрозу, яку несуть в інтернеті окремі джерела інформації. Тому, варто запровадити військову цензуру в мережі.

Таку думку висловив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Наразі в Інтернеті є чимало джерел інформації, які відкрито ведуть підривну та ворожу діяльність проти української держави. Мало того, самі українці часто, ненавмисно потурають розповсюджувачам такої інформації, мимоволі стаючи ідеологічною зброєю ворога.

Через це, нардеп вважає, що, можливо, настав час обмежити використання інформаційних платформ, які можуть містити ворожий контент і впливати на нестабільну свідомість українців. Одним словом, люди повинні отримувати не те, що хочуть, а те, що їм потрібно. Потураєв заявив, що навіть у найдемократичніших країнах світу (звичайно, мова йде про США) члени Конгресу не знайшли кращого рішення, ніж заборонити TikTok, через який Китай негативно впливає на американців.

Для України, яка зараз перебуває у стані війни, необхідно стежити за прозорістю інформації, яку споживають громадяни.

Однак, не всі популярні платформи погоджуються з думкою нашого уряду. Так, наприклад TikTok і Telegram не пішли на зв’язок з українською владою, вважаючи за краще зберегти сферу вільнодумства для споживачів своєї продукції.

«В Україні в один момент заборонили «ВКонтакте» та «Однокласники», але при цьому небо не впало. Тому, вони звикнуть обходитись й без іще двох» – зауважив Микита Потураєв.

Крім того, нардеп вважає запровадження військової цензури в українському сегменті Інтернету доцільним, оскільки «українці абсолютно не усвідомлюють загрози, які містяться в деяких їхніх публікаціях». Тому, нардеп навів, як приклад численні відеозаписи затримань ухилянтів, які показують працівників ТЦК у непривабливому світлі. А насправді випадки свавілля, які поширюються в Інтернеті, є винятком, а не правилом.

“Я, як голова комітету, зараз змушений подумати: можливо, настав час запроваджувати військову цензуру. Тому що військова цензура – це не лише обмеження контенту. Це ще й додаткові повноваження”, – сказав нардеп.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.