Мобілізаційний закон: як змінилися правила вручення повісток

Рада внесла низку змін в законі про мобілізацію No10449, до порядку вручення та контролю повісток.

Відомо, що повістки за новими правилами будуть іменними. У них буде вказана вся необхідна інформація: П.І.Б., дата народження, мета дзвінка, дата і час явки, контактна інформація для ТЦК.

Вручати повістки зможуть представники ТЦК, працівники поліції, керівники підприємств, установ та організацій (за місцем роботи).

Своєю чергою, громадяни, яким надійшла повістка, зобов’язані з’явитися у встановлений час і місце. Дуже важливо мати при собі документ, що засвідчує особу та військовий квиток (якщо він є). Ті, хто не з’явився, повинні повідомити про причини в TЦК протягом 3 днів.

Є кілька вагомих причин, не відвідати військкомат після вручення повістки:

  • Стихійне лихо;
  • Хвороба;
  • Військові дії у регіоні;
  • Смерть свого родича.

Неявка без поважних причин тягне за собою адміністративну відповідальність згідно із законодавством.

Перевірка документів військовозобов’язаних та резервістів

Під час мобілізації чоловіків віком від 18 до 60 років обов’язково повинні мати при собі військово-обліковий документ. Який необхідно пред’явити на вимогу представників ТЦК, поліціянт чи представників Державної прикордонної служби.

Як проводиться перевірка?

Уповноважені представники (TЦК або поліція) знімають фото та відео процес пред’явлення та перевірки документів.

Роль поліції

Поліція має право адміністративно затримувати та передавати до ТЦК тих, хто порушує правила військового обліку та мобілізації. А також, вимагати від чоловіків віком від 18 до 60 років пред’явити військово-облікові документи та документи, що посвідчують особу, у спосіб, який дозволяє офіцеру прочитати та зафіксувати дані.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.