НБУ та Мінцифри вводять швидку передачу документів через “Дію”

Національний банк України та Мінцифри впроваджують інноваційне рішення, спрямоване на покращення взаємодії громадян з фінансовими установами та органів державних реєстрів. Йдеться про систему «комплексного шерингу» даними через додаток «Дія».

Завдяки цьому нововведенню, українці зможуть одним запитом, надсилати до своїх банків, цифрові копії різноманітних документів, а також надавати окрему інформацію про свій фінансовий стан.

Нагадуємо, що раніше, для надання кількох документів потрібно було багаторазове відправлення.

Система «комплексного шерингу», дозволить банківським установам отримувати інформацію про клієнтів з національного реєстру у вигляді єдиного пакета структурованих даних через додаток «Дія». При цьому, обов’язковою умовою є згода самого клієнта на передачу даних, він сам вирішує обсяг інформації що підлягає розкриттю, і вибирає банк-одержувач.

Окрім копій документів, що посвідчують особу, громадяни через «Дію» можуть одночасно надіслати довідки про доходи, податкові форми ОК-5, ОК-7 та інші види документів. У Нацбанку наголосили, що така система гарантує високий ступінь конфіденційності та захисту персональних даних від несанкціонованого використання.

Також читайте:

“Дія” повернула деякі послуги для вимушено переміщених осіб

Українцям за кордоном призупинили обмін та продовження посвідчень водія

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.