ООН продовжила грошову допомогу для українців: як отримати

Програму фінансової допомоги пенсіонерам від ООН продовжено. У Пенсійному фонді України повідомили, хто і скільки отримає виплати.

Пресслужба ПФУ повідомляє про продовження фінансової підтримки ще на три місяці – квітень, травень і червень. Фінансування надається громадянам, які проживають у зоні активних або можливих бойових дій.

Так, пенсіонери, які проживають у тимчасово окупованих регіонах, а саме : Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Чернігівській й відповідають умовам програми, отримають виплати. Розмір доплати для основного виду пенсії становить різницю між 3250 грн та розміром фактично отриманої пенсії громадянина.

Нагадуємо, що цей проєкт буде реалізовано ще в серпні 2023 року. Термін дії плану підтримки невідомий. У ПФУ уточнили, що гроші будуть нараховувати, поки надходитимуть кошти ООН.

Термін, протягом якого ООН надає додаткову допомогу, залежить від фінансування проєкту. Пенсіонерам не потрібно звертатися до Центру обслуговування ПФУ – у базі є вся необхідна інформація. Тому доплата буде нарахована автоматично.

Претендувати на отримання коштів від ООН, можуть:

• Той хто, отримує пенсію нижче 3250 грн – навіть після врахування всіх надбавок та доплат;
• Той, хто проживає на територіях активних чи можливих бойових дій;
• Той, хто з 1 березня 2023 року не отримували грошової допомоги від міжнародних організацій або допомоги як ВПО.

Виплати припиняються, якщо українець не відповідає хоча б одній із зазначених вимог.

Кошти будуть надходити на банківський рахунок громадянина – і можуть бути зняті з картки. Пенсіонери, які отримують пенсії через Укрпошту, видаватимуть грошову допомогу готівкою.

Також читайте:

Клієнти ПриватБанку можуть виграти до 3000 гривень.

Українці знову стикаються з проблемою збоїв в роботі банкоматів ПриватБанку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.