Українців попередили про нову шахрайську схему в месенджерах

Кіберполіція України інформує громадян про зростання шахрайської діяльності в месенджері WhatsApp.

Зловмисники надсилають повідомлення користувачам, що на їхній фінансовий рахунок може надійти значна сума грошей, але для цього потрібно зробити декілька простих кроків.

В повідомлені містяться посилання на фішингові сайти, на які шахраї просять перейти жертву. Після переходу за посилання, користувачу пропонується ввести свої дані та дані платіжної картки після чого він зможе отримати значну суму на свій рахунок.

Отримавши доступ до особистої інформації жертви та даних банківської картки, зловмисники можуть використовувати їх для незаконного доступу до онлайн-банкінгу та викрадення коштів.

В Кіберполіції наголосили, що незважаючи на очевидну схему шахрайства, багато українців в погоні за легкими грошима стали жертвами зловмисників. Тому в Кіберполіції закликають громадян бути пильними та дотримуватись наступних рекомендацій:

  • Не переходьте на невідомі та підозрілі посилання, особливо якщо вони надіслані з невідомих джерел;
  • Ніколи не вводьте особисту інформацію та дані картки на веб-сайтах, доступ до яких здійснюється за підозрілими посиланнями;
  • Ігноруйте повідомлення про величезні виграші, надіслані незнайомцями через текстові повідомлення, SMS, електронну пошту або отримані у вигляді телефонних дзвінків;
  • Блокуйте користувачів, які надсилають вам підозрілі повідомлення та подавайте скарги модераторам відповідних месенджерів.

Будьте обережні та дотримуйтесь вище перерахованих правил. Якщо ви помітили підозрілу активність, негайно повідомте про це в Кіберполіцію України.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.