Мобілізація: паспортні сервіси скасували живі черги

На тлі галасу навколо нового закону про мобілізацію, закордонні паспортні служби скасували живі черги. Правила роботи паспортних столів за кордоном вирішили змінити.

Даний ажіотаж пов’язаний з ухваленням законопроєкту No10449. Новий закон передбачає, що українські чоловіки повинні упродовж 60 днів після введення його в дію, оновити військово облікові дані. Це можна зробити  в електронних кабінетах або напряму зателефонувавши в відділення ТЦК. Проте, військовозобов’язані чоловіки розуміють, що навіть після оновлення даних у них немає відстрочки, тому після вступу в силу закону їм можуть обмежити в праві отримати консульські послуги.

Таким чином, в паспортні столи за кордоном вишикувалися тисячі чоловіків, щоб оновити документи поки у них є можливість. У зв’язку з цим в Центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» утворилися величезні черги, тому було вирішено змінити правила отримання документів.

З 15 квітня закордонні підрозділи в країнах Європи, вводять прийом за попереднім записом в електронну чергу. Тому, отримати ті чи інші послуги у порядку звичайної черги, буде не можливо.

Реєстрація в електронну чергу є безплатною та здійснюється на офіційному сайті ДП «Документ» за посиланням: pasport.org.ua/solutions/e-queue.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.