Міноборони прокоментувало проходження повторної ВЛК для українців з інвалідністю

Речник Міноборони заявив, що вони не планують мобілізувати велику кількості людей з інвалідністю другої та третьої групи.

На думку речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, в Україні не розраховують мобілізувати велику кількості чоловіків, шляхом запровадження обов’язкового військово-лікарського огляду для осіб з інвалідністю ІІ та ІІІ категорії, які отримали групу після початку повномасштабного вторгнення.

Також він зазначивщо в Україні вже були випадки отримання інвалідності в рамках корупційних схем. Проте про корупційну складову  варто говорити за підсумками проходження ВЛК людьми, які отримали групи інвалідності після повномасштабного вторгнення росіян.

Речник наголосив, що якщо у великої кількості людей не буде встановлено інвалідність, до справи будуть залучені представники правоохоронних органів.

«Говорити про те, що там величезний мобілізаційний потенціал не доводиться. Але я впевнений, що багато людей, які купили собі інвалідність знайдуть і залучать до Збройних сил України. Також до справ з фальшивим встановленням інвалідності будуть залучені правоохоронні органи, щоб покарати винних у корупційних схемах. Я хочу наголосити. що більше потрібно концентруватися на громадянах, які  хочуть іти та захищати батьківщину, а не тих, хто уникає військової служби», – прокоментував Дмитро Лазуткін

Також читайте:

В паспортні столи за кордоном вишикувалися тисячі чоловіків, щоб оновити документи поки у них є можливість. 

Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.