У Раді хочуть пропхнути нову схему бронювання за гроші: заплатити зможуть тільки багаті

В економічному комітеті Верховної Ради працюють над новою схемою бронювання чоловіків за гроші.

Про це розповів у своєму Telegram-каналі Олексій Гончаренко.

Спочатку у Верховній Раді хотіли запровадити бронювати чоловіків, які мають зарплату не менше 35 тисяч гривень і зможуть заплатити більші податки. Але завдяки нашим спільним зусиллям ініціативу біло відхилено. Але раділи зарано. Тому що голова економічного комітету ВР Дмитром Наталуха, розробляє нову модель економічного бронювання і хоче, щоб все-таки  чоловіки платити, якщо не хочуть піти на фронт” – розповів Олексій Гончаренко.

За словами нардепа, нова схема передбачає наступну формулу – 1,5% військового збору від зарплати + фіксована ставка у розмірі 20 тисяч гривень щомісяця з підприємства за працівника.

Не кожний бізнес зможе заплатити такі гроші. Гірше тільки те, що підприємства фактично перетворяться на місцевих “рабовласників”. Бо тільки підприємство буде рішати, чи лишиться працівник у списку заброньованих або буде мобілізований. Ми думали, що гірше бронювання за зарплату не може бути нічого. Ми помилялися. Маємо нову схему соціального поділу, яку екзальтовано просувають “слуги народу”. Будемо збивати! – зазначив нардеп

Також нардеп додав, що бронювання – це не “відкуп”. Бронювання – це механізм прагматичного збереження економіки. Ніякі рабські схеми не допоможуть, коли одного дня бізнес просто почне закриватися через нестачу людей.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.