Названо смартфони, на яких працює супутниковий інтернет Starlink

Компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска провела випробування супутникового інтернету на найпопулярніших смартфонах. Результати тестування виявились успішними.

SpaceX надіслав лист до FCC, щоб повідомити про свої початкові випробування супутникових послуг. У листі фірма хвалиться, що їй вдалося досягти значного успіху у прямому підключенні смартфонів до супутників SpaceX без додаткового обладнання.

Для тестів SpaceX стверджує, що використовувала «кілька моделей немодифікованих пристроїв Samsung, Apple і Google. Повідомляється, що тести були успішними для надсилання та отримання текстових повідомлень із традиційних SMS, X (раніше Twitter) і WhatsApp.

Компанія запевняє, що технологія Starlink дозволяє передавати Інтернет-дані на телефони навіть в приміщеннях. У листі не повідомляється подробиць, лише те, що SpaceX тестувало супутникову технологію в межах максимально дозволеної щільності потоку потужності. «Що дозволило пристроям підключитися до супутників через дерева та в приміщенні (хоча послуга Direct to Cell призначена для використання на відкритому повітрі)», – повідомили в компанії.

Отримавши схвалення FCC, компанія планує запустити стільникову систему Starlink для клієнтів T-Mobile пізніше цього року, спочатку для SMS-повідомлень. Очікується, що підтримка голосу та даних з’явиться наступного року. Щоб забезпечити цю послугу, компанія запустить понад 800 супутників із підтримкою Direct-to-Cell у найближчі місяці.

Нагадуємо, що у попередніх тестах SpaceX показала швидкість завантаження файлів до 17 Мбіт/с при підключенні звичайного смартфона до супутника Starlink, що є досить швидко для проведення аудіо- та відеодзвінків, а також для швидкого завантаження фото та відео у форматі FullHD.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.