Стали відомі обмеження для ухилянтів, які депутати не підтримали

Профільний комітет ВР із нацбезпеки та оборони не підтримав запропоновані урядом адміністративні обмеження для ухилянтів. Практично всі обмеження, які містяться в оновленому мобілізаційному законопроекті, були відхилені депутатами.

За словами нардепа від фракції “Європейська Солідарність” Олексія Гончаренка, чиновники із профільного комітету розглянули на своєму засіданні запропоновані урядом адміністративні обмеження для ухилянтів. Отже, в урядовому законопроєкті йдеться про наступні обмеження для чоловіків, які буду уникати військового обліку:

  • Блокування банківських рахунків;
  • Обмеження виїзду за кордон;
  • Обмеження щодо керування транспортними засобами.

Між іншим, напередодні член цього ж комітету Федір Веніславський прогнозував, що депутати можуть залишити лише обмеження на право керування автомобілем. Щодо виїзду за кордон, то для переважної більшості українських чоловіків це й так вже недоступно. Що стосується арешту банківських рахунків, то тут слід бути дуже обережним, адже такий крок може завдати сильний удар по фінансовій системі України, враховуючи те, що зараз 3 мільйони чоловіків переховуються від військового обліку.

Представники спецкомісії пішли далі і жодних адміністративних обмежень щодо ухилянтів вони не затвердили.

На засіданні Комітету з національної безпеки й оборони більшістю в один голос прийнято поправку, яка виключає з тексту законопроєкту весь розділ змін до Кодексу адміністративного судочинства! Таким чином відхиляються пропозиції щодо блокування банківських рахунків, обмежень по виїзд за кордон та водіння авто“, – сказав Гончаренко.

Після голосування, голова комітету оголосив засідання закритим. Вже згодом комітет продовжить розгляд інших поправок до законопроєкту про мобілізацію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.