Заборона TikTok : ще одна країна може заблокувати додаток

Президент Байден заявив у п’ятницю, що підпише закон, який може призвести до заборони TikTok, надзвичайно популярного додатка для обміну відео, який належить китайській компанії ByteDance.

«Якщо вони приймуть це, я підпишу його», — сказав журналістам пан Байден

Законопроект, відомий як Закон про захист американців від додатків, контрольованих іноземними ворогами, вимагатиме від ByteDance продати TikTok протягом шести місяців або заборонити доступ до магазинів додатків у США та послуг веб-хостингу.

За словами лідера більшості в Палаті представників Стіва Скаліза, республіканця від Луїзіани, він буде проголосований наступного тижня в Палаті представників, який назвав цей захід «важливим законопроектом про національну безпеку».

Законодавці Палати представників швидко розробили закон. Він був представлений у вівторок і висунутий Комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників у четвер.

У односторінковому меморандумі для членів Конгресу, були перераховані небезпеки, які становить TikTok, включаючи «величезну кількість конфіденційних даних», яку він збирає, і потенціал китайського уряду для проведення пропаганди через додаток.

У Міністерстві юстиції заявили, що законодавство матиме більш стабільну правову основу, якщо воно дасть уряду повноваження змусити ByteDance продати TikTok, а не накладати повну заборону на додаток.

Нагадуємо, що зараз додаток заблокований в Афганістані, Індії та в Талібані.

У низці інших країн запроваджено заборону встановлювати додаток на службові пристрої чиновників. Таке обмеження з міркувань безпеки, тобто через побоювання, що Китай отримає доступ до конфіденційних даних на офіційних телефонах, запровадили Бельгія (через пів року рішення переглядатимуть), Велика Британія, Естонія, Канада, Нідерланди, Норвегія, Тайвань, Франція.

Не лише держслужбовцям, а й військовим заборонили встановлювати TikTok у Данії. У Швеції така заборона діє виключно для військовослужбовців.

Таким чином, багато країн вважають даний додаток небезпечним, тому встановлюють на нього заборону.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.