З 1 березня вперше в історії країни для всіх категорій пенсіонерів індексацію проведено одночасно

З 1 березня 2024 року в Україні для всіх категорій пенсіонерів індексацію проведено одночасно. Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

2024 рік — уряд ухвалив постанову «Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2024 році», відповідно до цього коефіцієнт індексації становить майже 8%.

На скільки зросли пенсії
у середньому пенсії зростуть на 322 грн., а середня пенсія в Україні становитиме 5717 грн. Отже, у середньому пенсії зростуть на 322 грн., а середня пенсія в Україні становитиме 5717 грн.

«Також з 1 березня підвищено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 2093 до 2361 грн. Це дозволить збільшити розміри надбавок, доплат та підвищення до пенсій, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що витрати на індексацію пенсій та збільшення надбавок, доплат та підвищення до пенсій будуть здійснені в межах видатків бюджету Пенсійного фонду та коштів, передбачених у держбюджеті на пенсійне забезпечення на 2024 рік.

З 1 березня зростання пенсії кожного пенсіонера буде індивідуальним і стосуватиметься понад 10 млн українців.

«Оскільки одним із завдань індексації є покращення матеріального становища пенсіонерів, справедливе, на думку Мінфіну, забезпечення індексації пенсій громадянам, які отримують найменші виплати. Розуміємо, що пенсії є основним джерелом існування наших пенсіонерів і їхня виплата є пріоритетним зобов’язанням перед людьми похилого віку, тому попри війну продовжуємо забезпечувати її своєчасну виплату», — додав заступник міністра.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.