ШІ-додаток для смартфонів діагностує отит краще за лікарів

Співробітники Піттсбурзького університету розробили додаток для смартфонів, здатний за допомогою штучного інтелекту діагностувати вушні інфекцій або гострий середній отит з точністю понад 90%. Розробка допоможе запобігти неправильному лікуванню антибіотиками у дітей через помилкову діагностику захворювань.

Успішність діагностики гострого середнього отиту серед співробітників медичних закладів може змінюватись у межах від 30% до 84%. Найчастіше гострий середній отит діагностують неправильно, плутаючи його з подібними захворюваннями, через що пацієнтам прописують непотрібні антибіотики.

Нова програма, розроблена вченими з Піттсбурга, допоможе швидше поставити правильний діагноз і вибрати лікування. Софт аналізує відео барабанної перетинки, знятого за допомогою підключеного до смартфону отоскопу. Слідом ПЗ вивчає стан мембрани і видає діагноз.

Для розробки програми нейромережа проаналізувала 921 відеозапис барабанних перетинок у 635 дітей, які спостерігалися у педіатричних відділеннях протягом останніх п’яти років. Ще 230 роликів використовувалися для тестування технології. Точність правильної діагностики вдалося збільшити до 93%. Дослідники сподіваються, що програма допоможе швидше ставити правильний діагноз та призначати лікування.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.