Верховна Рада змінила пункт про мобілізацію інвалідів ІІІ групи

Напередодні український парламент розглянув законопроєкт No10449. Він передбачає внесення змін до процесу мобілізації.
Зокрема, у першій версії документа передбачалося зміни призову щодо людей з інвалідністю. А саме, мобілізація людей з ІІІ групою інвалідності. Водночас громадяни з інвалідністю І та ІІ груп звільняються від мобілізації.

7 лютого парламентарі проголосували за те, щоб призову не підлягали громадяни з інвалідністю, без уточнення ступеня її тяжкості. Це означало, що депутати переглянули своє попереднє рішення і знову звільнили від мобілізації чоловіків з інвалідністю ІІІ групи.

Вадим Івченко, депутат Верховної Ради, також повідомив, що з мобілізаційного законопроекту було виключено норми про блокування банківських рахунків та заборону користуватися власним майном. Адже дані обмеження завдали б шкод не тільки чоловікам ухилянтам, а й самій державі. У перші дні оприлюднення законопроекту чоловіки масово почали знімати кошти з банківських рахунків, поставивши під загрозу нормальне функціонування фінансової системи України. Тому вклади військовозобов’язаних які ухиляються від мобілізації вирішили не займати.

Нагадуємо, що у новому мобілізаційному законопроекті прописаний пункт, де чоловіки, які отримали інвалідність після 2022.02.24 повинні ще раз пройти медичну комісію. Адже депутати розуміють, що багато хто купив собі цей статус, щоб не бути призваним в Збройні сили України.

Раніше ми розповідали, який мобілізаційний ресурс є в України по даним аналітиків.

Також наша редакція писала, що депутати працюють над законом, щоб роботодавці могли бронювати працівників за гроші.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.