Connect with us

MOBILZONE

Vodafone отримав новий код мобільної мережі

Опубліковано

Vodafone отримав новий код мобільної мережі

Державна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК), видала оператору мобільного зв’язку “Vodafone Україна” ліцензію на використання коду мережі призначення – 75 (+380 75).

Таким чином, до кінця поточного року абоненти можуть вибрати номер, який починається з «075». Про це повідомляє відділ новин НКЕК.

Комісія вирішила надати “Vodafone Україна” дозвіл на використання коду мережі призначення «75» для мережі мобільного зв’язку з абонентською місткістю 10 мільйонів номерів для надання послуг електронного зв’язку на території України строком на п’ять років, – йдеться в повідомленні за підсумками засідання регулятора.

«Vodafone вже має чотири коди для номерів: 050, 066, 095 і 099. Додатковий ресурс нумерації суттєво впливає на кількість комбінацій потрібних номерів, які доступні новим та існуючим абонентам компанії», – зазначили в Vodafone.

Крім того, клієнти оператора отримають можливість вибрати номер і здійснити бронювання за допомогою сторінки «Виберіть номер» на сайті Vodafone. Послуга підбору номера також дозволяє відновити деактивований номер.

Нагадуємо, що раніше НКЕК видала ліцензію “Київстар” на використання нового коду мережі з місткістю 10 мільйонів номерів – 077.

Раніше ми розповідали, як абоненти Київстар, Vodafone та lifecell можуть здійснити переказ коштів з мобільного рахунку на банківську картку.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Які смартфони Xiaomi підтримують eSIM

Опубліковано

Які смартфони Xiaomi підтримують eSIM

Компанія Xiaomi, як і інші виробники мобільної техніки, повільно, але розширює асортимент своїх глобальних пристроїв, які мають підтримку технології eSIM. Це, звичайно, не найдешевші моделі, але варто очікувати, що незабаром така можливість з’явиться і в більш доступних апаратах.

Що таке eSIM?

eSIM – це, за великим рахунком, звичайна SIM-карта, яка розпаяна на системній платі смартфона, планшета чи іншого пристрою. Сам чіп має дуже компактні розміри і забезпечує роботу з усіма послугами, що надаються стільниковими операторами без будь-яких обмежень.

При цьому вже кілька років на просторах Мережі ходять чутки про те, що провідні чіпмейкери в особі Qualcomm і MediaTek планують впровадити eSIM безпосередньо у свої однокристальні системи, але цього не сталося.

Які смартфони Xiaomi підтримують eSIM?

На сьогодні компанія Xiaomi обіцяє повну підтримку eSIM для 9 своїх моделей. Йдеться про наступні апарати:

  • Xiaomi 14
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13 Lite
  • Xiaomi 13T Pro
  • Xiaomi 13T
  • Xiaomi 12T Pro
  • Redmi Note 13 Pro+ 5G
  • Redmi Note 13 Pro 5G

Також варто зауважити, що за межами Піднебесної можливості технології eSIM пропонують і розумний годинник Xiaomi Watch 2 Pro, але, на жаль, не всіма операторами вони не підтримуються.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Камери у відеореєстраторах зможуть визначати п’яних водіїв

Опубліковано

Камери у відеореєстраторах зможуть визначати п'яних водіїв

Співробітники австралійського Університету Едіт Коуен розпочали розробку системи для аналізу стану водія перед поїздкою. З її допомогою можна буде запобігти ймовірності виникнення аварійних ситуацій на дорогах, попереджаючи людину про нетверезий стан.

Автори експерименту запросили 60 добровольців для запису їхніх осіб за допомогою відеокамер у процесі віртуального водіння. Водії послідовно перебували у різних стадіях сп’яніння: починаючи з цілком тверезого стану і закінчуючи важким сп’янінням.

Дослідники використали алгоритми машинного навчання для ретельного вивчення знятого матеріалу. Як маркерів система використовувала певні рухи обличчя, напрям погляду та положення голови. Софт визначив ключові характеристики кожному з трьох рівнів.

За підсумками експерименту, система визначала кожну з трьох стадій з точністю 75%. Цей показник збільшуватиметься в міру навчання алгоритмів на більшому масиві даних. У майбутньому технологію можна буде інтегрувати навіть у смартфони.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлено смартфон Sharp Simple Sumaho 7: спеціально для людей похилого віку

Опубліковано

Офіційно представлено смартфон Sharp Simple Sumaho 7: як привіт із минулого

Компанія Sharp представила на домашньому ринку смартфон Sharp Simple Sumaho 7. Апарат навмисно спростили для того, щоб ним легше було користуватися людям похилого віку. Виглядає такий смартфон як привіт із минулого, але платформа цілком сучасна – Simple Sumaho 7 працює під керуванням Android 14. В основі апаратної платформи лежить SoC Qualcomm Snapdragon 695.

Апарат отримав екран з діагоналлю 5,7 дюйма та роздільною здатністю 1520 х 720 пікселів. Обсяги оперативної та флеш-пам’яті становлять 4 та 64 ГБ відповідно. Місткість акумулятора склала 4000 мА · год. Роздільна здатність основної камери – 50 Мп, фронтальної – 8 Мп. У Sharp Simple Sumaho 7 є чіп NFC і повноцінний захист від пилу та води – відповідно до ступеня IP68. Вартість новинки – 375 доларів.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.