Apple пообіцяла спростити перехід із iOS на Android

Крім зняття заборони на альтернативні магазини додатків, закон ЄС про цифрові ринки наказав Apple зробити перехід на інші ОС зручнішим. Про це стало відомо з «Звіту про відповідність вимогам DMA», опублікованому на сайті Apple.

У документі прямо не згадується ОС Android, але від нових вимог найбільше переваг отримає саме Google – користувачі iPhone зможуть перейти на Android максимально безболісно. Зараз перехід на іншу ОС не можна назвати «безшовним»: можна перенести контакти, події календаря, фото та відео за допомогою програми Google Switch To Android, але софт і більшість налаштувань доводиться відновлювати вручну.

Тепер Apple зобов’язується полегшити цей процес до осені 2025 року. Відомо, що компанія допоможе неназваним постачальникам мобільних операційних систем створювати «досконаліші рішення для передачі даних iPhone на телефони інших виробників». Ймовірно, мова про нову програму для копіювання майже всіх даних з iPhone на Android-пристрій.

У документі прямо не вказується, чи будуть якісь з цих функцій доступні у всьому світі, або вони виявляться ексклюзивними для користувачів ЄС. Враховуючи нещодавні зміни в iOS, вірогідніший другий варіант. Сама Apple роз’яснень із цього приводу до документа не включила.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.