Залишили лише одне обмеження для “ухилянтів”: названо, яке саме

У Комітеті Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони остаточно вирішили залишити обмеження у праві керування транспортними засобами для чоловіків, які будуть ухилятися від військового обліку.

Про це 6 березня під час брифінгу повідомив член Ради з питань держбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради, народний депутат Федір Веніславський.

За його словами, нардепи обговорювали надання повноважень ТЦК обмежувати в судовому порядку права громадян, а саме: право розпоряджатися коштами на рахунках, право отримання консульських послуг та право керування транспортним засобом.

Наразі депутати дійшли консенсусу, що з трьох обмежень, які запропоновані новим мобілізаційним законопроектом, остаточно прийняте лише одне, а саме – право керування транспортним засобом. Таким чином, якщо військовозобов’язаний не виконав умови ТЦК і не з’явився по повістці або не оновив облікові дані, ТЦК його може обмежити в праві керування транспортним засобом через суд. Щодо блокування рахунків ухилянтів, то цю норму було повністю відхилено. Обмеження у праві користуватися консульськими послугами ще обговорюється, тут думки депутатів розділилися 50-50. – наголосив Веніславський.

Студенти – «ухилянти»

Народний обранець також повідомив, що законопроєкт допоможе уникнути зловживань з боку тих, хто спеціально вирішив здобувати вищу освіту, щоб «уникнути» мобілізації.

Чинний закон не обмежує кількість вищих освіт. Тобто, чоловік може отримати другу, третю, п’яту вищу освіту і це буде підставою для отримання відстрочки від призову. Але ми це точно скасуємо і буде вже послідовна вища освіта : передвища, вища, магістерська та аспірантура, при якій чоловік може отримати відстрочку, а уже наступна вища освіта не буде давати право на відстрочку – зазначив депутат.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.