Поголовна явка в ТЦК: мобілізація набуває нових форм

У Верховній Раді продовжується робота над мобілізаційним законопроектом. Парламентський Комітет з нацбезпеки повідомив, що громадяни будуть мати 3 способи, як оновити свої дані в ТЦК, а саме:

  • через ЦНАП(центр надання адміністративних послуг)
  • електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста;
  • безпосередньо у ТЦК за місцем свого проживання чи перебування.

Варто зазначити, що в новому мобілізаційному законопроекті, після набрання його чинності на законодавчому рівні буде прописано обов’язкове оновлення даних протягом 60 днів у ТЦК. У разі ухилення від військового обліку, працівники ТЦК можуть передати діло в поліцію, щоб ті в свою чергу доставили ухилянта до військкомату.

Також в Комітеті уже дійшли консенсусу, які обмеження будуть накладатися на чоловіків за ухилення від військового обліку:

  • обмеження у праві керування автомобілем залишається в законопроекті;
  • блокування рахунків, це обмеження було відхилено;
  • обмеження консульських послуг ще розглядається.

В Комітеті також активно триває обговорення щодо питання демобілізації тих, хто прослужив 36 місяців. Адже 36 місяців на фронті та в тилу сильно відрізняються, і всі це розуміють. Тому розглядається як альтернативний варіант –один день на нулю, як два в тилу, але всі остаточні рішення про демобілізацію та специфіки служби будуть вирішуватися за згоди Генштабу.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді повідомили, коли винесуть оновлений мобілізаційний законопроект на друге читання.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.