Бронювання за гроші буде: що відомо

Денис Шмигаль виступив із заявою щодо змін у майбутній мобілізації. Глава Кабінету міністрів зазначив, що критеріями бронювання будуть середні зарплати та сплата податків.

Глава уряду зауважив, що компанії, які працюють «по-білому», матимуть більше можливостей забронювати своїх співробітників.

Наразі в Кабінеті міністрів готуються зміни у підході що до бронювання. Таким чином, уже найближчим часом при бронюванні військовозобов’язаних чоловіків враховуватимуть їхні доходи.

Середня заробітна плата, рівень податку, який сплачується фізичною особою і компанією, вплив бізнесу чи галузі на економіку — це рамки, якими буде оцінюватися майбутня система бронювання, над якою ми працюємо, – зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України зазначив, що на сьогодні в Україні близько 700 тисяч військовозобов’язаних чоловіків отримали броню від мобілізації. Шмигаль підкреслив, що влада хоче зробити даний підхід більш справедливим.

Повідомляється, що пріоритетне бронювання буде збережено для підприємств, які є життєво важливими для нашої економіки. Проте незабаром бронювати чоловіків будуть мати можливість компаній, які відіграють важливу роль у наповненні державного бюджету.

Зміни у бронюванні українців відбувається у зв’язку з тим, що держава утримує армію повністю за власні кошти,- пояснив Шмигаль.

За його словами, одного бійця забезпечує вісім осіб, які працюють у тилу. Якщо коефіцієнт менший, ефективність втрачається. Тому необхідно шукати можливості для забезпечення безпеки та обороноздатності.

Нагадуємо, на підсумковій торішній пресконференції президент Володимир Зеленський розповів, що військові на 2024 рік вимагають від нього мобілізувати додатково 500 тисяч чоловік.

Після ретельного підрахунку голова бюджетного комітету Роксолана Підласа виявила, що для мобілізації від 400 до 500 тис. осіб лише на навчання, виплати та одяг потрібно 322 млрд грн.

Тому, щоб залучити додаткові кошти, депутати можуть піти на такий крок і дозволити бронювати чоловік за сплату високих податків або додаткового військового збору.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.