Військову форму одягнуть усі: що нового

В Україні розглядають можливість запровадження базової військової служби як альтернатива призову. Згідно з новим планом, всі чоловіки віком від 18 до 25 років повинні будуть проходити дану службу від 3 до 5 місяців, залежно від обставин.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив член Ради з питань держбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради, народний депутат Федір Веніславський. За його словами, призов на військову службу буде скасовано.

Як ми бачимо, у період воєнного стану мобілізованим чоловікам дається 3 місяці на підготовку, після чого вони потрапляють на фронт. Як зазначили військові, цього часу хватає, щоб дати найнеобхідніші знання солдату. Тому було вирішено скасувати строкову службу та замінити її на базову військову підготовку, вона буде займати набагато менше часу, а саме – 3 місяці у мирний час та 5 місяців у воєнний.Також чоловіки віком 18-25 років будуть мати можливість обирати період проходження цієї підготовки”, – прокоментував Веніславський.

За словами нардепа, всі державні службовці, правоохоронці, прокурори та, можливо, навіть судді повинні будуть пройти базову військову підготовку.

Веніславський також наголосив про концептуальне ухвалення обов’язку для громадян віком від 18 до 25 років проходити базову військову підготовку. У разі невиконання цієї вимоги, громадяни старше 25 років можуть бути призвані на навчальні військові збори і уже там отримати статус військовозобов’язаного.

Народний депутат зауважив, що військова кафедра у вищих навчальних закладах також буде зараховуватися у базову військову підготовку.

Раніше ми розповідали, які зміни уже внесли в мобілізаційний законопроект до другого читання: мобілізація поліції, аспірантів та електроні повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.