Вийшла перша збірка Android 15: що нового

Як і було заплановано, Google випустила перше тестове складання для розробників наступної версії операційної системи Android 15. Змін у системі поки не так багато, а візуальних і не помічено. Але кілька нововведень все ж таки вдалося знайти.

Одне з нововведень буде корисним активним користувачам месенджерів. В Android 15 з’явиться функція обмежень повідомлень, коли від однієї й тієї ж програми приходить безліч послідовних пушів. У такому разі система їх заглушатиме. Наприклад, ви підключилися до якогось каналу або групи і забули вимкнути повідомлення, внаслідок чого вам без кінця надходять повідомлення – система розпізнає це та обмежить. При цьому можна зробити виняток для розмов або відключити опцію.

Було додано системну опцію керування силою вібрації під час використання клавіатури. Таким чином, більше не потрібно буде шукати відповідне налаштування в глибинах клавіатури.

Ще додали нову опцію для складних смартфонів, коли для продовження роботи з програмою після закриття смартфона на зовнішньому екрані потрібно зробити свайп по ньому.

Інших значущих нововведень в Android 15 поки немає, оскільки перше попереднє складання для розробників (DP1) в основному включає нові API і націлене на збір відгуків від самих розробників. У березні вийде DP2 з поступовим додаванням нових функцій, API та змін на основі перших відгуків.

У квітні очікується реліз першої бета-версії Android 15, де вже очікуються фундаментальні зміни. У планах Google випустити як мінімум чотири бета-версії, при цьому в червні система повинна вже перейти в стабільний стан, а реліз фінальної версії відбудеться не раніше серпня.

До списку підтримуваних пристроїв від Google потрапили смартфони серій Pixel 6/7/8, смартфон Pixel Fold і планшет Pixel Tablet. Посилання на відповідні прошивки доступні на сайті компанії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.