Для 19 смартфонів незабаром з’явиться HyperOS: нова функція Xiaomi потребує налаштування

HyperOS внесла приємний безлад у плани оновлень і щоранку перевіряючи списки, ми не знаєм яку модель смартфона там виявимо. Незважаючи на те, що до 17 лютого компанія Xiaomi (як і всі жителі Китаю) не працює (святкуючи новий китайський рік), стали відомі моделі, які відразу після свят отримають стабільну версію HyperOS. Крім цього, мені вдалося знайти налаштування, через яке (у тому числі) смартфони з новою HyperOS розряджаються швидше, ніж на MIUI 14. З неї і почнемо.

Якщо коротко пояснити суть, вона (налаштування) дозволяє виводити додатковий функціонал сповіщень. Наприклад, так виглядав запущений таймер на екрані блокування смартфона.

Стиль повідомлень MIUI та Android

У HyperOS (Android 14) кожне повідомлення стало інтерактивним і в залежності від можливостей пропонує ті чи інші дії.

Штука корисна, виглядає добре, але проблема в тому, що кожна програма в телефоні додатково резервує частину оперативної пам’яті під (якщо можна так сказати) віджет в повідомленнях.

Відкрийте установки – Повідомлення та рядок стану – Повідомлення програм.

У налаштуваннях кожної програми ви знайдете налаштування “Підсвічування сповіщень”, яке включає додаткові можливості сповіщень.

На своєму смартфоні я налаштував її так:

  • Соцмережі, програми з контентом (відео та музика), пошта та банки – відключив, тому що додаткові функції в них просто не передбачені, а враховуючи частоту повідомлень смартфон розряджається швидше.
  • Таксі, години, погода, всі додатки для занять спортом та софт, який може що-небудь відстежувати у моменті – залишив включеним.

У результаті отримуємо нове, корисне налаштування, яке працює тільки там де треба, не витрачаючи даремно заряд батареї і не витрачаючи оперативну пам’ять.

Повернемося до списку смартфонів, які отримають HyperOS.

Для деяких з них вже випущено бета-версію або вибіркове розсилання, а стабільні версії з’являться найближчим часом (не тільки в індексі MI).

  • Xiaomi 13 Lite
  • Xiaomi 12T, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12X
  • Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 11 Ultra, Xiaomi 11 Pro, Xiaomi 11
  • Xiaomi Pad 5
  • Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 Pro 4G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 4G, Redmi 13C, Redmi 13C 5G
  • Redmi Note 12 5G, Redmi 12, Redmi 12C

До кінця місяця компанія планує оновити ще кілька смартфонів HyperOS. Триматиму в курсі змін та поповнення списків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.