Загальна мобілізація: розповіли, в яких регіонах найбільше ухилянтів

За два роки війни відкрили чимало справ за ухилення від військової служби. Так, нещодавно була відкрита статистика, в яких областях найбільше відкрили кримінальних справ за ухилення від мобілізації.

Перший заступник голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе в інтерв’ю виданню Цензор.НЕТ розповів, у яких регіонах України найбільше кримінальних проваджень за ухилення від мобілізації.

За його словами, зараз розслідується близько 9,4 тис. справ щодо ухилення від мобілізації. З них 2600 справ передано до суду.

Суди над чоловіками, які ухилялися від мобілізації розглядаються досить повільно, адже на суддів зараз іде велике навантаження. У 2022 році було винесено 250 вироків, у 2023 році – близько 300. Люди повинні знати, що за ухилення від мобілізації їм може грозити реальні терміни покарання. – розповів поліцейський.

За словами представника Нацполіції, на сьогодні ухилянти отримують здебільшого умовні терміни покарання. Проте їм не слід забувати, що навіть на умовну терміну вони підлягають мобілізації.

За інформацією першого заступника голови Нацполіції, найбільше кримінальних справ за ухилення від мобілізації розслідується в прикордонних областях.

Таким чином, до антирейтингу потрапили такі чотири області:

Одеська;

Закарпатська;

Львівська;

Чернівецька.

Раніше ми розповідали, що кнопочний телефон не допоможе уникнути електронної повістки.

Також наша редакція писала, що через мобілізаційні блок-пости ТЦК в Україні стане менше автомобілів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.