Коли та як проіндексують пенсії в Україні

У Міністерство соціальної політики зробили заяву щодо індексації пенсій. Голова відомства Оксана Жолнович повідомила, коли та як підвищать виплати українських пенсіонерів.

У Міністерстві зазначили, що в березні відбудеться індексація пенсій. І наскільки вона збільшиться буде відомо в лютому, адже відповідні органи нададуть показники інфляції за 2023 рік. Від цього показника візьмуть 50%, також буде враховано 50% середньої зарплати за останні три роки (36 місяців).

Зазначено, що заробітна плата та інфляції збільшувалися, що вплине на розмір індексації.

«Пенсії зростуть на певний відсоток. Але до середини лютого ми матимемо більш чітке уявлення про цей відсоток у розрахунках». – зазначила Оксана Жолнович

Пенсії виплачує Пенсійний фонд, який наповнюється з двох основних джерел: страхових внесків, які збирає податкова, і державного бюджету, який фінансує державні пенсійні бонуси. Також значну підтримку надають міжнародні партнери, які виділяють великі кошти, щоб всі соціальні виплати виплачувалися вчасно.

«Наша увага зосереджена на наших внутрішніх державних резервах і сплаті єдиного соціального внеску, який в принципі зараз покриває наші пенсійні витрати», – зазначила Жолнович.

Чиновниця додала, що уряд має фінансові резерви і може вчасно виконати всі зобов’язання. Цього року багато європейських країн уже задекларували фінансову підтримку Україні, яку направлять незалежно від пакету Євросоюзу на 50 млрд євро.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.