В Дії доступні ще чотири соціальні допомоги: як отримати

У 2023 році Мінсоцполітики активно вдосконалюватиме систему підтримки сімей з дітьми, акцентуючи увагу на сприянні цифровізації виплат соціальної допомоги. Важливим кроком у цьому напрямку є наявність чотирьох видів соціальної допомоги на порталі “Дія”, а саме:

  • Допомога при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.
  • Допомога особам, які доглядають за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність, – для батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, які здійснюють догляд за дитиною.
  • Допомога людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності.
  • Допомога одинокій матері чи батькові на дитину – доступна для одиноких усиновлювачів або неодружених одиноких матерів чи батьків.

Раніше, щоб отримати доступ до цих послуг, людям доводилося збирати велику кількість документів і відвідувати органи соціального захисту. Але тепер доступ до цих послуг можна надати дистанційно, не виходячи з дому.

Щоб скористатись послугою потрібно: авторизуватись на порталі Дія, зайти в меню “Послуги“, обрати опцію “Заява на призначення допомоги“, заповнити необхідну інформацію, сформувати заяву та декларацію і підписати її за допомогою електронного підпису чи Дія.Підписом.

Звертаємо увагу, що термін призначення допомоги становить 10 днів з моменту подання заявки, а повідомлення про результати подачі заявки буде надіслано в особистий кабінет на порталі “Дія” або на електронну пошту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.