HP хоче «підсадити» клієнтів на друк за підпискою

Невдовзі після скандального оновлення для принтерів HP ентузіасти звернули увагу на іншу тезу генерального директора компанії Енріке Лореса. В інтерв’ю CNBC він заявив, що бренд має намір перевести клієнтів на друк за підпискою і натякнув на подальші блокування фірмової техніки.

Останнім часом HP просуває свій тарифний план Instant Ink. Це підписка на чорнило та тонер для певного обсягу друку на місяць. Наприклад, за 50 сторінок користувачам зі США доведеться заплатити $4,99. Якщо передплата активна і розхідники закінчуються, то автоматично оформляється їхнє замовлення додому.

За словами Лореса, популяризація платної підписки — це довгострокова мета компанії. Крім того, в останньому фінансовому звіті HP назвала Instant Ink однією з ключових областей зростання прибутку.

Коли журналісти поцікавилися, чому HP підвищила ціни на картриджі після «оцвітання» принтерів із «лівими» розхідниками, Лорес відповів, що це частина бізнес-моделі бренду. Він також нагадав, що інформація про блокування роботи принтера в подібних ситуаціях від користувача не приховується — вона є на коробці з принтером.

Нарешті, топ-менеджер заявив, що в майбутньому HP може заблокувати інші моделі фірмової техніки, які на сьогоднішній день ще можуть працювати з будь-якими картриджами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.