Жорстка мобілізація: Лубінець прокоментував викрадення людей працівниками ТЦК

Особливе обурення омбудсмена викликали випадки застосування сили співробітниками ТЦК.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець засудив дії співробітників ТЦК, які застосовують силу до чоловіків посеред вулиці.

Про це Лубінець сказав в інтерв’ю журналу New Voice.

Він підкреслив, що співробітники ТЦК не мають повноважень вживати подібних дій щодо цивільних осіб.

Зараз багато порушень з боку працівників ТЦК. Коли людина працює на державний орган, то вона повинна знати, які обов’язки та права вона має. Але зараз ми спостерігаємо, що працівники ТЦК перевіряють документи без представників поліції, затримують громадян України, хоча таких прав у них немає.- зазначив Лубінець

Також він додав, що це не системні випадки, тобто переважно все робиться за правилами і застосування фізичної сили до чоловіків трапляється не так часто. Але ті випадки, які відомі або де є звернення людей, то до таких ТЦК відправляють моніторингові перевірки та направляються запити.

Якщо факт неправомірних дій підтверджуються, омбудсмен ставить це питання на рівні керівництва, “щоб до них відкривалось дисциплінарне провадження, і вище керівництво приймало рішення щодо покарання своїх підлеглих”.

Раніше ми розповідали, що в новому мобілізаційному законопроекті, хочуть запровадити базову військову підготовку для чоловіків віком 18-25 років.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.