Мобілізація в Україні: які сюрпризи чекають на 18-річних

За словами експерта, влада недостатньо чітко прокоментувала деякі нововведення.

В оновленому законопроекті про мобілізацію передбачається низка нововведень, зокрема запровадження базової військової підготовки для чоловіків віком 18-25 років. Таким чином, мобілізаційний вік може зменшитися, адже після військової підготовки чоловіки автоматично можуть підпадати під мобілізацію навіть у 18 років.

Про це розповів юрист та молодший лейтенант запасу Володимир Романчук у коментарі ZN.UA

У разі ухвалення нового законопроєкту потреба Збройних сил у навчальних спроможностях збільшується в геометричній прогресії.

Де взяти інструкторів, амуніцію, зброю, боєприпаси, стрільбища та навчальні центри для підготовки сотень тисяч новобранців під час проходження базової військової підготовки. Як це буде втілено в життя?. Також виникає питання: чи є гарантії, що базова військова підготовка не віднайде негативних аспектів строкової служби. Маю надію, що Міноборони мають певний план, стратегію або алгоритм впровадження військової підготовки у життя. Як зазначили в Міноборони таку підготовку планують запустити до 2025 року, — розповів Володимир Романчук

Юрист також підкреслив, що важливо, щоб влада комунікувала з українцями та пояснювала свої дії, адже без комунікації немає довіри. Не вистачає публічних і помітних коментарів можновладців щодо створення нової унікальної для нашої країни системи довійськової підготовки.

Раніше ми розповідали, які дані передадуть до електронного реєстру “Оберіг”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.