Від поквартирного обходу не сховається ніхто: в Україні почали по новому вручати повістки

У Запоріжжі працівники ТЦК разом із представниками “Муніципальної варти” роблять поквартирний обхід військовозобов’язаних, під час якого виписують повістки.

Перший заступник міського голови Олександр Власюк розповів телеканалу ТСН, подробиці цих обходів і навіщо так посилили мобілізацію в області.

Війна триває і наш прямий обов’язок допомагати ЗСУ, до яких також належать ТЦК. Часи добровольців закінчилися, а ворог під боком, тому тільки обходи квартир та вручення повісток нагадують чоловікам про їх обов’язок. – розповів Олександр Власюк.

Також він додав, що представники міськради не вручають повістки, а залучені для того, щоб недопустити конфліктів між працівниками ТЦК та чоловіками.

Ми цього й не робимо, не вручаємо повістки. Завдання представників міської ради не допустити бійки. Всі на нервах, особливо коли ходиш з представниками ТЦК по квартирах і вручаєш повістки. Багато чоловіків негативно ставляться до такого і відмовляються відкривати двері, а ті, хто відкрив починають апелювати неправомірними діями ТЦК, хоча давно всім відомо, що представники військкомату можуть виписувати повістки в будь-якому місці, в тому числі і вдома” – зазначив Олександр Власюк

Також про те, що працівники “Муніципальної варти” не видавали і не видають повісток – на своїй сторінці у Facebook повідомило це комунальне підприємство.

Чи мають право представники ТЦК заходити в оселю військовозобов’язаного чоловіка розповідає адвокат Руслан Ткаченко.

Аби зайти до помешкання військовозобов’язаного, працівники ТЦК мають показати свої документи.

Працівники ТЦК можуть відвідати житло людини з метою вручення повістки або здійснення інших офіційних процедур. Але вони повинні мати при собі офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження. Громадяни мають право ознайомитися з цими документами, – розповів юрист.

Також він додав, що зазвичай представники ТЦК заходять до житла військовозобов’язаного за попередньої згоди або за попередження власника житла. Проникнення працівників ТЦК до помешкання без дозволу уже порушує права громадян.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.