На iPhone з’являться сторонні платіжні сервіси, але Євросоюз хоче більшого

Європейська комісія підтвердила інформацію, що Apple для врегулювання антимонопольного розгляду з боку Євросоюзу та запобігання потенційному великому штрафу погодилася надати доступ до NFC у своїх пристроях стороннім платіжним сервісам. Але в ЄС вважають, що цього може бути замало.

“Ми взяли на себе зобов’язання надати стороннім розробникам у Європейській економічній зоні можливість, що дозволяє користувачам здійснювати безконтактні платежі за допомогою NFC з їх iOS-додатків, незалежно від Apple Pay та Apple Wallet”, – йдеться у заяві Apple.

Повідомляється, що Apple надасть доступ до функції безконтактних платежів на своїх пристроях лише банкам та фінансовим компаніям у Європейській економічній зоні. При цьому після реєстрації картки використовувати її можна буде в усьому світі. Для платежів через сторонні програми будуть застосовуватися ті ж самі процеси безпеки та аутентифікації, включаючи Face ID, що й у випадку з Apple Pay. Цікаво, що термін дії рішення Apple обмежений десятьма роками.

«Якщо Apple дотримається своєї обіцянки, це стане справжнім переломним моментом для мобільних гаманців. Ми дуже оптимістичні і позитивно ставимося до запропонованих зобов’язань Apple, але справжнє святкування ми відкладемо до того моменту, коли побачимо, що Apple виконує ці зобов’язання без перешкод і додаткових витрат для розробників», – йдеться у заяві скандинавської компанії Vipps MobilePay, одного з позивачів з антимонопольної справи щодо Apple.

У той же час Європейська комісія хоче отримати відгуки від розробників та клієнтів щодо поступок Apple. Вони мають місяць, щоб вирішити, чи достатньо цього для чесних умов конкуренції між платіжними сервісами на «яблучних» пристроях. Не виключено, що Apple висуне додаткові вимоги.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.