Стало відомо, які послуги українцям недоступні без візиту до ТЦК

Всі військовозобов’язані чоловіки кожні пів року повинні оновлювати свої дані в ТЦК під час воєнного стану. Але багато чоловіків навмисно цього не робить, щоб уникнути мобілізації. Звичайна влада бачить це, тому придумує нові мобілізаційні законопроекти та обмеження, щоб все-таки заставити чоловіка прийти в ТЦК.

Юрист з військового права Івана Колганов розповів, які зараз існують обмеження для чоловіків, що не стоять на військовому обліку.

Отже, чоловіки, які не стоять на військовому обліку обмеженні в наступних державних послугах :

  • вони не можуть працевлаштуватися;
  • вступити на навчання до закладів освіти;
  • подати заяву на реєстрацію шлюбу або розірвання шлюбу в органах РАЦС;
  • зміни адреси реєстрації місця проживання;
  • постановки на консульський облік за кордоном;
  • постановки на облік безробітних в центрах зайнятості;

У постанові Кабміну від 30 грудня 2022 року №1487 “Про порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів” передбачено, що державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи й організації, навчальні заклади й установи охорони здоров’я повинні повідомляти про правила військового обліку громадянам під особистий підпис у разі прийому на роботу або на навчання“, – зазначив Іван Колганов.

Нагадаємо, що в новому мобілізаційному законопроекті №10378, пропонувалося ввести нові обмеження для чоловіків, які не стоять на військовому обліку, але навіть депутати їх порахували антиконституційними, тому законопроект не був прийнятий і його направили на допрацювання. Які саме зміни внесли в законопроект поки невідомо, але у Верховній Раді затвердили, що прибрали найскандальніші заборони для чоловіків, а саме : користування і розпорядження коштами та іншими цінностями, а також заборону на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.