ПриватБанк та Monobank блокують рахунки клієнтів: в чому причини

Державний ПриватБанк і Monobank почали блокувати рахунки клієнтів за операції з криптовалютою. Уже відомо про багато подібних випадків у фінансових установах.

Один з таких клієнтів на сайту Мінфіну повідомив, що ПриватБанк заблокував його рахунок без попередження нібито через «ризиковану торгівлю» після проведення P2P-операцій з криптовалютою.

З самого ранку встав і не змін зайти в свій Приват24. Подзвонивши на гарячу лінію ПриватБанку мені повідомили, «З вами розірвані стосунки» і так далі». Прийшов у відділення, написав заяву, щоб мої кошти зароблені чесним шляхом перевели на рахунок іншого банку. Конкретну причину блокування рахунку я так і не отримав, просто всіх змітають під “високі ризики”, “терористи”, “обман” тощо. Свої кошти я заробив на криптовалюті, я не шахрай, але банку це було не цікаво. Десять років користувався даним банком і ніяких проблем не було.” — говориться в скарзі.

У ПриватБанку відповіли на скаргу та написали, що вони посилаються на Закон “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення” і пояснюють, що рахунок клієнта був заблокований саме на підставі підозр у порушенні законодавства.

Також клієнти Monobank скаржаться на подібні ситуації з блокуванням рахунків після операції з криптовалютою.

У Monobank дотримуються більш суворої політики, тому не дають розгорнутої відповіді за блокування рахунків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.