Xiaomi випередила Samsung у випуску стабільної версії Android 14: свіжа MIUI вже готова

Компанія підтвердила, що оновлення MIUI 14 на базі Android 14 доступне для Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 та Xiaomi 12T. Незважаючи на вельми гідне апаратне оснащення флагманських смартфонів Xiaomi, підтримка програмного забезпечення залишається п’ятою ахіллесової компанії. Найчастіше пристрій китайського гіганта одержують оновлення Android через кілька місяців після того, як це зроблять інші виробники. Нещодавно Xiaomi пообіцяла чотири роки оновлень ОС та п’ять років оновлень безпеки для серії Xiaomi 13T, а тепер розпочала розгортання нової версії MIUI на базі Android 14 для деяких своїх флагманів.

Компанія підтвердила, що оновлення доступне всім користувачам Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 та Xiaomi 12T. Дивно лише те, що у списку відсутня Xiaomi 13 Ultra – поточний флагман. У будь-якому випадку, новина чудова, а ще примітна тим, що Xiaomi випередила Samsung і OnePlus у випуску останньої на сьогоднішній день версії Android для своїх пристроїв. Враховуючи, наскільки повільно компанія працювала в цьому напрямку, таке справді заслуговує на похвалу. Складання вийшло менш ніж через 24 години після того, як Google випустила Android 14 для сумісних смартфонів Pixel.

Ще в липні цього року Xiaomi запустила програму бета-тестування MIUI 14 на базі Android 14. Можливо саме це відіграло важливу роль у тому, що компанія випустила стабільну версію свого ПЗ так оперативно. Оновлення для вищезгаданих смартфонів буде приходити поетапно найближчими днями та тижнями.

Крім Xiaomi, Samsung та OnePlus також запускали програми бета-тестування Android 14 для своїх флагманських пристроїв. Вони мають розпочати розгортання оновлень найближчим часом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.