Камера Xiaomi 13T не гірша, ніж у Galaxy S22 та iPhone 11 Pro Max

У DxOMark протестували фото- та відеоможливості Xiaomi 13T. Загальна якість знімків і роликів виявилася гарною, але експерти натрапили на кілька недоліків, які завадили смартфону зайняти вищі місця у двох рейтингах лабораторії.

Роздільна здатність основної камери Xiaomi 13T становить 50 Мп при розмірі сенсора в 1/1,49 дюйма, пікселя – в 1 мкм. Діафрагма об’єктива становить f/1.8, ЕФР – 23 мм. Також є оптична стабілізація та фазовий автофокус. Характеристики інших модулів:

  • Ультраширик: 12 Мп, 1/3.06″, 1,12 мкм, 15 мм, f/2.2, 120 °
  • Телевізор: 10 Мп 1/3,75″, 1 мкм, 75 мм, f/2.0, PDAF, OIS, 3,2-кратне наближення

В основних сценаріях використання (на вулиці та у світлому приміщенні) камера демонструє знімки гарної якості. Але серед недоліків експерти відзначили трохи неприродну передачу тону шкіри, шум, неточний підбір балансу білого, віньєтування та проблеми з контрастністю у сценах зі штучним освітленням.

Ультраширік

При цьому до переваг експерти віднесли точний підбір експозиції, широкий динамічний діапазон при денному світлі і в приміщенні, а також швидке і точне автофокусування. Іншим плюсом став оптимальний баланс між кількістю шуму та текстурою.

При записі відео відмінно себе показала стабілізація, але експозиція найчастіше виставлялася із засвітами або надто темними ділянками. Також до плюсів експерти віднесли підтримку зйомки HDR-відео, високу деталізацію та достовірний підбір балансу білого.

У результаті експерти присудили смартфону 60-е місце в загальному рейтингу – це на один рядок вище за iPhone 11 Pro Max. Серед моделей своєї цінової категорії Xiaomi 13T опинився на одну позицію вище за Samsung Galaxy S22 (Exynos) і посів дев’яте місце.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.