Магазини в Instagram та Facebook уже під моніторингом податкової служби: які штрафи чекають продавців

Податкова попередила продавців, що стежить за онлайн-продажами у соцмережах. Тому особи, які продають послуги чи товари в соцмережах, але при цьому не платять податки під загрозою штрафів та перевірок.

Механізм моніторингу не розголошується, але в податковій запевняють, що знайти та покарати продавця в разі незаконної діяльності для них не складе труднощів.

Державна податкова служба активно моніторить соціальні мережі Facebook та Instagram, а також інші інтернет-сайти та відстежує громадян та суб’єктів господарювання, які порушують податкове законодавство. Зокрема, здійснюють продаж або надають послуги без реєстрації підприємницької діяльності та не сплачують податок або не сплачують його в повному обсязі.”  – наголосили в податковій.

Також в податковій додали, що всі інтернет-продавці повинні офіційно зареєструвати свою підприємницьку діяльність і сплачувати податки. Приймати платежі на банківські картки фізичних осіб заборонено.

За здійснення підприємницької діяльності без реєстрації штраф становить  від 17 000 до 85 000 гривень. Цей штраф передбачений статтею 165 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше ми розповідали, що в ПриватБанку назвали ще одну причину по якій він може обмежити поповнення карток через термінал. 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.