Офіційно представлено смартфон Google Pixel 8 Pro: ціна і характеристика

Представлено новий Pixel 8 Pro. Він зберіг відомий стиль смартфонів Google, пропонуючи кілька цікавих змін та покращень. Наприклад, вбудований термометр, довгоочікуваний професійний режим камери та збільшений термін підтримки.

Багато хто напевно порадує той факт, що в Pixel 8 Pro виробник відмовився від вигнутого екрану. Смартфон оснастили плоским 6,7-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю Quad HD+ (2992×1344), динамічною частотою оновлення від 1 до 120 Гц та піковою яскравістю до 2400 ніт. Прикриває це загартоване скло Gorilla Glass Victus другого покоління.

На звороті розташовується відомий горизонтальний блок камер зі злегка переробленим дизайном. До його складу увійшли три модулі: основний з роздільною здатністю 50 Мп та оптичною стабілізацією зображення, ультраширококутний на 48 Мп з автофокусом та підтримкою макрозйомки, а також телевізор на 48 Мп з 5-кратним оптичним наближенням та оптичною стабілізацією. Збоку від об’єктивів знаходиться інфрачервоний термометр, що дозволяє вимірювати температуру тіла.

Як і попередні моделі, Pixel 8 Pro пропонує цілу низку ексклюзивних програмних функцій, пов’язаних з камерою. Нікуди не поділися підвищення різкості при зйомці об’єктів, що швидко рухаються, поліпшення старих низькоякісних фото і видалення зайвих об’єктів з фото. З цікавого з’явилася функція, що дозволяє змінювати вираз обличчя людей на фото. Наприклад, якщо ви зробили кілька знімків, і на одному все вийшли ідеально, а хтось один моргнув або ще щось, то його голову можна вставити з іншого фото.

Ще одним корисним нововведенням стала підтримка нічного режиму під час зйомки відео. Крім того, функція Video Boost підвищує якість роликів, а Audio Eraser дозволяє прибрати сторонні або небажані звуки. І через довгі роки Google додала до фірмової програми камери професійний режим з можливістю ручного налаштування витримки, ISO та інших параметрів.

“Серцем” смартфона став новий чіпсет Tensor G3, виконаний за 4-нанометровим техпроцесом. Він включає дев’ятиядерний центральний процесор з одним потужним ядром, чотирма продуктивними та ще чотирма енергоефективними ядрами. За графіку відповідає відеоприскорювач Mali-G715. Є і фірмовий співпроцесор Titan M2, який служить для захисту персональних даних. У Pixel 8 Pro встановлено 12 ГБ оперативної пам’яті, а накопичувач може бути на 128, 256, 512 ГБ та 1 ТБ без можливості фізичного розширення. За автономність відповідає акумулятор ємністю 5050 мАч з підтримкою 30-ватної проводової та 23-ватної бездротової зарядки.

Інші особливості смартфона включають вбудований в екран сканер відбитків пальців, стереодинаміки та захист від води за стандартом IP68.

Для нових Pixel 8-ї серії Google анонсувала розширену програму підтримки. Смартфони отримуватимуть оновлення операційної системи та безпеки протягом 7 років з моменту виходу.

Порівняно з попередником смартфон трохи подорожчав. Так, базова версія Pixel 8 Pro на 128 ГБ коштуватиме $999, модифікація на 256 ГБ коштуватиме вже $1059, 512 ГБ — $1179, 1 ТБ — $1399.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.