ПриватБанк і Монобанк скасовує фіксований курс: аналітики розповіли, скільки буде коштувати долар

Національний банк з 3 жовтня запровадив гнучкий курс долара. Така новина викликала неабиякий попит на валюту, тому що всі розуміють, що долар буде рости.

Економіст Олег Кармазін в ефірі “Радіо Свобода” заявив, що українцям не потрібно створювати ажіотаж та скуповувати долари. Адже вартість валюти залежить від попиту, чим більше люди будуть скуповувати долар, тим більше він буде коштувати. Крім того, Національний банк зобов’язався суттєво обмежити курсові коливання та не допустити різкого знецінення гривні.

Зараз не потрібно міняти всі гривні на валюту і тим самим створювати додатковий ажіотаж. Все буде більш-менш передбачувано. Крім того, зміни, про які ми зараз говоримо, стосуються безготівкового ринку. Готівковий ринок не зазнає суттєвих змін” – зазначив економіст.

За словами Кармазіна, до кінця жовтня курс долара на безготівковому ринку поступово підтягуватиметься до готівкового, який зараз близько 38 грн.

Курс долара на 4 жовтня на безготівковому ринку:

  • ПриватБанк – 37,45 грн за долар,
  • Ощадбанк – 37,45 грн,
  • Monobank – 37,44 грн.

Готівкові курси такі:

  • ПриватБанк – 37,25 – 37,85 грн;
  • Ощадбанк – 37,5 – 38,2 грн;
  • Укрексімбанк – 37,5 – 38,10 грн.

Нагадуємо, що у «Дії» запрацювала послуга повернення коштів збанкрутілих банків.

Також наша редакція писала, що в комітеті Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури оголосили про наміри переглянути всі водійські права в Україні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.