У Київстар, lifecell та Vodafone розповіли, до чого готуватися українцям при повторному блекауту

Найскладніші осінь та зима в історії незалежної України позаду, тим не менш, майбутні можуть бути не легшими. Чи буде мобільний зв’язок та інтернет за нового блекауту, про це розповіли мобільні оператори Київстар, lifecell та Vodafone.

Масові атаки на інфраструктуру, що відбувались минулої зими, залишали українців без електроенергії. Тому інженерам доводилось розвозити і запускати мобільні генератори, аби десятки тисяч об’єктів зв’язку по країні працювали.

Напередодні осені багатьох знову хвилює питання, чи готові мобільні оператори до нового імовірного блекауту.

Пресслужба компанії lifecell повідомила, що займається збільшенням кількості акумуляторних батарей і генераторів на технологічних майданчиках. Завдяки цьому, навіть за умов вимкнення електроенергії, мобільний зв’язок та інтернет будуть працювати. Навіть якщо знеструмлення буде довготривалим, альтернативне живлення базових станцій має забезпечити підтримку більшості мереж lifecell. Мобільний зв’язок буде залежати ще й від тривалості відключень в конкретному регіоні обслуговування абонемента. Але в компанії запевняють, що готові до довготривалих відключень світла.

Київстар вже забезпечив стаціонарними і переносними дизель-генераторами більше 2 тисяч технологічних майданчиків. Завдяки цьому, ключові базові станції, комутатори і критично важливе обладнання телеком-оператора забезпечене резервним живленням. Також Київстар планує до кінця поточного року забезпечити джерелами безперебійного живлення 70% мереж фіксованого інтернету.

Тим часом Vodafone забезпечив автономним живленням свої майданчики із базовими станціями на 100%. Батареї, що будуть використовуватись, можуть без основного живлення забезпечувати роботу мереж до 4-5 годин.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.