Київстар перебуває на межі до конфіскації: що зміниться

Найбільшого в Україні оператора мобільного зв’язку, компанію «Київстар» можуть конфіскувати у власників в актив держави. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

За словами заступника голови ОП, першою причиною такого рішення є те, що материнська компанія «Київстару» і далі працює на російському ринку, а друга – серед акціонерів компанії є підсанкційні росіяни, зокрема Михайло Фрідман.

Також заступник голови ОП додав, що конфіскації підлягають компанії, в яких частка підсанкційних осіб перевищує 25%, а в «Київстарі» цей відсоток значно вищий.

За словами Шурми, формально та юридично конфіскація має статись. І якщо в найближчі тижні критерії для конфіскації не ліквідують, то вибіркових законів для окремих компаній не буде.

Зі свого боку директор з регулярного забезпечення ПрАТ «Київстар» Олександр Когут стверджує, що компанія «списала» російський бізнес («ВимпелКом», бренд Beeline) вартістю 4 мільярди доларів. Проте через європейські санкції закінчити відповідну трансакцію немає змоги.

Також у «Київстар» пояснюють, що Фрідман, який перебуває під санкціями, не володіє мажоритарним пакетом акцій і не має вирішального впливу на діяльність нідерландської компанії Veon, яка і є власником «Київстару» та російського «ВимпелКом».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.