Кому потрібно повернути гроші від “Дії“: перелік категорій громадян

В рамках “єДопомоги, уряд надавав допомогу ФОПам усіх груп та найманим працівникам із регіонів, де велися активні бойові дії, розмір допомоги становив 6500 гривень.

Але оформити виплати через додаток могли всі, навіть ті люди, які не мали право на неї. Наприклад, такою можливістю скористалися багато викладачів і науковців, які незаконно отримали по 6500 грн.  В Міністерстві економіки склали список таких громадян і вимагають негайно повернути гроші.

Помилково переслані гроші людям, які не мали право на виплати, перерахують до державного бюджету для забезпечення потреб національної безпеки і оборони. Якщо незаконно отриману державну допомогу не повернуть, Мінекономіки звертатиметься до суду.

Незрозуміло, як проходили виплати, що їх отримували навіть ті люди, котрим вони не належать. Держорган має перевірити інформацію про місце роботи особи, яка звертається за допомогою, та погодити розподіл виплати. Можливо, на якомусь етапі обміну інформацією стався збій і ті, хто не мав права на відповідну виплату, отримали по 6500 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.