У monobank клієнтам доведеться доплачувати комісію

В Monobank не пояснюють клієнтам як після завершення військового стану будуть стягувати комісію за купівлю військових облігацій.

Журналісти порталу Мінфіну заради експерименту вирішили придбати в Monobank одну військову облігацію. Зокрема вони придбали ОВДП із серії UA4000226286 із терміном обігу до 26 червня 2024 року із заявленою прибутковістю на рівні 15% з дворазовою виплатою  по 70 грн (загалом – 140 грн).

Згідно повідомлення Мінфіну, Monobank заявляє перед клієнтами, які купують цінні папери, що не стягують комісію за послуги депозитарію. Проте, інші банки теж цього не роблять оскільки є відповідне рішення НБУ, яке діятиме в період воєнного стану.

Депозитарій НБУ не бере комісію з банків і брокерів, а фінансисти відповідно не беруть комісію зі своїх клієнтів.

Так в договорі вказано, що на період дії воєнного стану комісію брати не будуть, але консультанти  Monobank не знають, якою буде ситуація потім.

Зокрема, журналісти написали в підтримку Monobank, проте там не змогли дати чітку відповідь на те, чи буде стягуватися комісія після завершення війни лише з новопридбаних паперів чи й з тих, що були придбані раніше.

У договорі Monobank розписані розміри комісій, відповідно до яких працює пільговий період – мова йде про 600 і 15 грн.  Купуючи одну військову облігацію вартістю 1 тис грн стягнення комісій позбавляє покупця прибутку від інвестиції та ще й значної частини заощаджень. Тому важливо, аби питання комісій було прозорим та зрозумілим.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.