Monobank почне масово закривати рахунки клієнтів

Monobank попередив своїх клієнтів про блокування їхніх карток. Це пов’язано з численними випадками шахрайства та підозрілими маніпуляціями з акаунтами.

Один зі співзасновників Олег Гороховський зазначив, що лише за останні півроку шахраї ошукали клієнтів monobank на суму понад 124 мільйони гривень. Щоб протидіяти шахраям тепер в Monobanky будуть закривати всі транзакції де немає присутності фізичної картки в Африці, за винятком ПАР, Південної Африки, Єгипту та Марокко.

Гороховський також зазначив, що найбільші види шахрайства це фальшивий збір коштів на волонтерську діяльність та дзвінки про злом акаунту. Хоча людей завжди попереджують бути більш уважними, але статистика говорить, що багато наших громадян не обізнанні як захистити себе від шахраїв.

Наприклад, клієнти банку допомагають волонтерам, але ці гроші не ідуть на обіцяну зброю або інші військові потреби, необхідну для забезпечення ЗСУ. В банку почали уважно слідкувати за такими зборами, щоб протидіяти шахрайству.

У monobank ще раз нагадали своїм клієнтам, що в першу чергу не потрібно залишати свої банківські дані на підозрілих сайтах. Ніколи не повідомляти свій PIN-код так званим працівникам банку, тому що справжній працівник ніколи не буде питати дану інформацію.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.