Українці можуть отримати 100 000 гривень грошової допомоги: як отримати

Громадяни, чиї земельні ділянки були затоплені через підрив Каховської ГЕС, можуть отримати компенсацію від держави. Мова йде про жителів Херсонської та Миколаївської областей.

Так, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що сума компенсації становитиме 3300 грн за кожну сотку земельної ділянки приватного городу.

У зв’язку із підривом греблі Каховської ГЕС, який стався 6 червня, багато ділянок були підтоплені, що призвело до втрати урожаю. Кавуни, дині, картопля, помідори та навіть рис, який вирощували лише в цих регіонах, були затоплені та втрачені.

Тому уряд компенсує частину збитків, яких зазнали фермери. Максимальна сума компенсації становитиме до 100 тис грн. Таким чином, уряд виділив для фермерів Миколаївської та Херсонської областей 271 млн грн.

Нагадаємо, що Каховська ГЕС після підриву відновленню не підлягає. А на затоплених територіях Миколаївської та Херсонської областей, після того як рівень води впав, розпочалася посуха і як наслідок – наступного року там замість полів може залишитись пустеля.

Аби відновити сільське господарство в цих регіонах – необхідні роки. В каналах може накопичитись мул, що знизить їхню ефективність. Також у ґрунт потрапило багато хімікатів, що матиме вплив на якість землі. Тому питання безпечності вирощування сільськогосподарських культур вирішуватиметься вже після закінчення війни.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.