Смартфон Sony Xperia 1 V проти Samsung Galaxy S23 Ultra: який із флагманів коштує своїх грошей

У травні компанія Sony анонсувала свій новітній флагман під назвою Sony Xperia 1 V, зробивши основний акцент на якості фото- та відеозйомки. Головним конкурентом Sony Xperia 1 V на сьогоднішній день є Samsung Galaxy S23 Ultra. Ми порівняли обидва смартфони один з одним, щоб з’ясувати, який з них перевершує конкурента з погляду технічних характеристик та можливостей.

Дисплеї
І Sony Xperia 1 V, і Samsung Galaxy S23 Ultra мають топові дисплеї із частотою оновлення зображення до 120 Гц, підтримкою HDR10 та захисним склом Gorilla Glass Victus 2 від Corning, яке надійно захищає екран від різних пошкоджень, включаючи падіння на асфальт. Але є екрани і серйозна відмінність — це їх дозвіл. Так, дисплей Samsung Galaxy S23 Ultra підтримує роздільну здатність 3088 на 1440 пікселів (WQHD+), тоді як Sony Xperia 1 V має екран з рекордною роздільною здатністю 3840 на 1644 пікселя при співвідношенні сторін 21 до 9. Це означає, що екран флагмана Sony найбільш близький розширенню 4K при перегляді 4K-відео на таких платформах, як Netflix та YouTube.

І хоча флагман Sony перевершує конкурента з точки зору розширенню екрану, смартфон Samsung має козир у вигляді підтримки стілус S Pen, для зберігання якого в корпусі смартфона передбачений спеціальний слот, як це було свого часу з моделями серії Samsung Galaxy Note.

Камери
Враховуючи, що у Sony є цілий підрозділ з розробки камер, не дивно, що Sony Xperia 1 V отримав унікальну у своєму роді установку з 52-мегапіксельного основного датчика Exmor T з унікальною багатошаровою CMOS-матрицею, яка, як стверджує виробник, удвічі краща знімає при слабкому освітленні проти попередником.

Втім, основна камера Samsung Galaxy S23 Ultra нітрохи не гірша. Вона складається з 200-мегапіксельного датчика, має 10-кратний оптичний зум і здатна робити вражаючі, добре деталізовані та яскраві знімки як при хорошому, так і при слабкому освітленні.

Програмне забезпечення
Коли справа доходить до програмного забезпечення, а точніше, до його підтримки, то перевага на боці Samsung Galaxy S23 Ultra, адже Samsung пропонує для своїх смартфонів одну з найтриваліших на ринку підтримку, яка складається з чотирьох основних оновлень Android та регулярних оновлень безпеки протягом п’яти років із моменту виходу. У той же час власники Sony Xperia 1 V можуть розраховувати всього на два великі оновлення ОС та три роки виправлень безпеки.

Ціна
Samsung Galaxy S23 Ultra вважається одним з найдорожчих флагманських смартфонів на ринку зі стартовою ціною 1199 доларів за базову 256-гігабайтну версію, яка може сягати 1699 доларів за топовий варіант з 1 Тбайт вбудованої пам’яті. Але новий Sony Xperia 1 V коштує ще дорожче – від 1500 доларів за 256-гігабайтну модифікацію. Враховуючи відсутність довгострокової підтримки програмного забезпечення, це здається занадто великою сумою для такого смартфона.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.