Смартфон Pixel 7 проти Pixel 7a: ключові відмінності двох представників однієї серії

Після низки витоків і кількох місяців тривалого очікування інтернет-гігант Google нарешті анонсував Pixel 7a. Це молодший брат представлених минулої осені Pixel 7 та Pixel 7 Pro. Багато в чому Pixel 7a схожий на базовий Pixel 7, отримавши екран з такою самою частотою і той самий чіпсет. Але в чому ці два смартфони відрізняються один від одного і на якому варто зупинити свій вибір саме вам, розберемося зараз.

Камери
Смартфони Pixel завжди вигідно відрізнялися від конкурентів своїми камерами. І Pixel 7 і Pixel 7a – не виняток. Обидва смартфони мають подвійну основну камеру з головним модулем із ширококутним об’єктивом та додатковою надширококутною камерою, а також одну фронтальну камеру. У жодного з цих двох смартфонів немає камери з телеоб’єктивом — це фішка Pixel 7 Pro.

Pixel 7 оснащується 50-мегапіксельною основною камерою з апертурою f/1.85 та додатковою 12-мегапіксельною камерою з об’єктивом з кутом огляду 114 градусів. У той же час Pixel 7a має основну камеру з роздільною здатністю 64 мегапікселі в поєднанні з 13-мегапіксельним надширококутним модулем з кутом огляду 120 градусів. Загалом обидва смартфони можуть робити однаково добрі знімки.

Що ж до фронтальної камери, то у Pixel 7a її роздільна здатність теж вища — 13 мегапікселів проти 12 мегапікселів у Pixel 7. Щоправда, селфі-камера Pixel 7 має вужчий кут огляду, ніж у старшого брата.

Корпус та дисплей
Як правило, смартфони серії Pixel A завжди були компактнішими, ніж їх дорожчі побратими. Так вийшло і з Pixel 7a. Новий смартфон важить 193 г, тоді як базовий Pixel 7 – 197 р. Менше він і в плані габаритів – 152,4 х72, 9х9 мм проти 155,5 х73, 2х8, 7 мм. Ця різниця у розмірах пов’язана з тим, що Pixel 7a має компактніший дисплей. Його діагональ становить 6,1 дюйми, тоді як Pixel 7 оснащується 6,3-дюймовим екраном. При цьому в обох випадках екран є OLED-панель з роздільною здатністю Full HD+ і максимальною частотою оновлення зображення 90 Гц.

Ще одна відмінність між Pixel 7 та Pixel 7a полягає у ступені захисту їх корпусу. Так, базовий Pixel 7 має рейтинг захисту IP68, тоді як полегшений Pixel 7a отримав нижчий рейтинг захисту IP67. Щоправда, насправді різниця між двома цими стандартами мінімальна, оскільки обидва смартфони легко перенесуть занурення у прісну воду на півгодини.

Пам’ять
Pixel 7 вигідно відрізняється від молодшого брата наявністю кількох конфігурацій пам’яті. Він доступний у версіях зі 128 і 256 Гбайт вбудованої пам’яті, тоді як Pixel 7a буде продаватися тільки у версії з 8 Гбайт ОЗУ та накопичувачем на 128 Гбайт без можливості розширити сховище за допомогою картки пам’яті.

Ціна 
Якщо дивитися виключно з погляду рекомендованої роздрібної ціни, то Pixel 7a коштує дешевше. У США його вартість стартує з позначки 499 доларів США, тоді як рекомендована роздрібна вартість Pixel 7 там становить мінімум 599 доларів. Щоправда, зараз рітейлери пропонують значні знижки на Pixel 7, з урахуванням яких можна купити приблизно за ті ж гроші, що і молодшу модель. Також велика ймовірність, що Pixel 7 продовжить дешевшати напередодні виходу Pixel 8, який очікується восени.

І Pixel 7a, і Pixel 7 випускаються в класичних чорних і білих відтінках, але ще кожен смартфон має свої ексклюзивні забарвлення. Наприклад, у Pixel 7a – це кораловий та блакитний кольори, а у Pixel 7 – зелений.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.