Xiaomi перевірила лайфхак з поліруванням екрану смартфона зубною пастою

У мережі можна знайти безліч порад, як допомогти пошкодженому смартфону. Наприклад, якщо гаджет впав у воду, рекомендують помістити його в рис, щоб той увібрав у себе вологу. Компанія Xiaomi вирішила перевірити кілька народних методів.

Є теорія, що подряпаний екран можна повернути початковий вигляд за допомогою зубної пасти. Нібито вона полірує скло, усуваючи всі сліди. У рамках серії освітніх відео Xiaomi перевірила цей метод на одному зі своїх апаратів, екран якого усіяний подряпинами.

Компанія зазначає, що зубна паста іноді може використовуватися для полірування, але у випадку з екраном смартфона це нічого хорошого не приведе. У відео наочно показано, що це не тільки не позбавляє подряпин, а й призводить до видалення зі скла олеофобного покриття, через що воно буде дужче бруднитися і складніше очищатися.

Xiaomi перевірила та інші теорії. Зокрема компанія показала, що рис не здатний врятувати смартфон після контакту з водою. Більше того, рис може застрягти в роз’ємі зарядки, а його пил може призвести до ще більших пошкоджень. Ще одне відео присвячене думці, що гроза може впливати на роботу смартфонів. Було доведено, що це лише помилка, що збереглася з часів провідних стаціонарних телефонів, коли гроза справді могла негативно впливати на якість зв’язку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.