Українцям повернуть гроші за генератори: хто може отримати

Нещодавно українці дізнались, що можна отримати компенсацію на придбані генератори. Сьогодні ми розповімо про деталі компенсацій для жителів різних міст. Влада більшості міст України почала вводиьи компенсаційні виплати за купівлю генераторів об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельними конторами (ЖБК) та керівниками багатоквартирних будинків.

Жителі столичних багатоповерхівок можуть отримати компенсацію у розмірі до 75% вартості генератора, проте не більше ніж 80 тис. гривень. Вам варто лише подати заяву та пакет документів до районної адміністрації. Виплати надійдуть протягом 2 місяців.

Жителі Львова зможуть отримати до 50% від ціни генератора, але не більше ніж 30 тис. грн. Ваша заявка буде розглянута протягом десяти днів. Компенсацію зможуть також отримати власники ресторанів, кафе та магазинів. До 50% компенсації отримають у Полтаві, але максимальна сума виплати – 80 тисяч гривень. Проте, генератор має бути куплений для обслуговування будинків, висотою понад 2 поверхи.

В Одесі відшкодовують до 70% від вартості генераторів, але не більше 100 тис. грн. Для отримання компенсації слід поводитися з чеками до районної адміністрації. У Сумах компенсацію отримають мешканці триповерхових та більш висотних будинків, збудованих до 1993 року. Розмір виплати – до 50% від вартості обладнання, але не більше 50 тис. грн.

Також схожі програми діють в інших містах:

  • У Рівному максимальна компенсація становить до 70%, або до 45 тис. грн.;
  • у Чернівцях – до 80% вартості або до 60 тис. грн.;
  • У Запоріжжі – 80% вартості генератора або до 30 тис. грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.